flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжні заходи двом братам, затриманим під час крадіжки з магазину

01 березня 2024, 11:42

Слідча суддя Бердичівського суду обрала запобіжні заходи двом чоловікам, яких підозрюють у незакінченому замаху на крадіжку в умовах воєнного стану. З клопотанням про застосування до обох підозрюваних тримання під вартою  звернувся слідчий поліції. Суд, розглянувши матеріали,  ухвалив обрати для 38-річного підозрюваного тримання під вартою з визначенням  застави у розмірі 60 з  половиною тис. грн, для молодшого 32-річного – цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів.

Як відомо з клопотань, двоє братів, один з  яких є військовослужбовцем, вночі проникли  до приміщення магазину, розбивщи вікно, звідки викрали жіночі парфуми та 109 грн готівки із каси. Закінчити задумане їм не вдалося, оскільки працівники поліції помітили та припинили їхні дії. Обом чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15 та ч. 4 ст. 185 КК України, тобто незакінчений замах на вчинення таємного викрадення чужого майна(крадіжка), скоєного повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, поєднаного з проникненням у приміщення. За такий злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення  волі строком від п′яти до восьми років.

Обираючи запобіжні заходи, суд, серед іншого, врахував особи підозрюваних, один з яких  має судимості, з місць позбавлення волі звільнився менше року тому; інший підозрюваний має на утриманні троє неповнолітніх дітей та готовий добровільно відшкодувати завдану шкоду власниці магазину. Ухвала суду може бути оскаржена протягом п′яти днів.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу. 

      

       Пресслужба суду