flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у викраденні благодійної скриньки з грошима суд обрав запобіжний захід

28 лютого 2024, 10:36

Слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду  обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту підозрюваному у відкритому викраденні чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 КК України). За рішенням суду підозрюваному заборонено залишати місце проживання у період з 20:00 до 07:00 протягом шістдесяти днів.  Також на підозрюваного покладено відповідні  обов′язки, які мають сприяти досудовому розслідуванню. Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному суді.

Ідеться про випадок, який стався днями в одному  з магазинів у місті Бердичеві, де чоловік відкрито викрав з прилавку скриньку для благодійної допомоги на  лікування дитини, у якій знаходилося більше 500 грн, а також контейнер з майже двома кілограмами горішків вартістю понад 300 грн. У вчиненні цього тяжкого злочину підозрюють 35-річного молодика, який тимчасово проживає у Бердичеві.

Довідково: ч.4 ст. 186 КК України – відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

       Пресслужба суду