flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під варту без визначення застави: підозрюваному у зґвалтуванні малолітньої суд обрав запобіжний захід

26 лютого 2024, 10:23

Слідча суддя Бердичівського міськрайонного суду розглянула клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо  підозрюваного у  вчиненні особливо тяжкого злочину – зґвалтуванні малолітньої (ч. 4 ст. 152 КК України). Суд клопотання задовільнив, обравши для підозрюваного тримання під  вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави.

Як  зазначено у клопотанні слідчого, 40-річного мешканця одного із  сіл Бердичівського району  підозрюють у тому, що він протягом півтора  року неодноразово ґвалтував малолітню доньку своєї співмешканки. Ухвала слідчої судді може бути оскаржена в апеляційній інстанції протягом  п′яти днів.

Довідково: ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України - зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років,  незалежно від її добровільної згоди, - крається позбавленням волі  на строк від десяти до п′ятнадцяти років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

       Пресслужба суду