flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У резонансній «паливній» справі суд зупинив кримінальне провадження щодо одного з обвинувачених

22 лютого 2024, 17:38

22-го лютого відбулося судове засідання у резонансній справі по обвинуваченню двох посадовців Бердичівської міської ради та керівника комунального підприємства  у розтраті палива матеріального резерву Бердичівської громади. За клопотанням захисника суд зупинив провадження щодо обвинуваченого К. у зв′язку з призовом його на військову службу по мобілізації. У справі щодо двох інших обвинувачених суд змінив того, як будутьдосліджені письмові докази та будуть допитані свідки.

У судове засідання, у якому суд мав допитувати обвинуваченого А., не з′явилися представник потерпілої сторони – секретар міської ради, а також обвинувачений К.  Його представник подав клопотання про зупинення провадження щодо свого підзахисного та надав  суду документи про те, що обвинувачений К. був мобілізований, проходить службу в одній з військових частин Нацгвардії України. Нині він відряджений до іншої області, тому не відомо, коли зможе з′являтися у судові засідання. Інші обвинувачені та їхні захисники підтримали  клопотання, аби не затягувати судовий розгляд. Суд його задовільнив та зупинив провадження щодо К. до його звільнення з військової служби.

Після цього обвинувачений А., який у минулому судовому засіданні надавав пояснення суду, звернувся з клопотанням, у якому просив перенести допит обвинувачених насамкінець судового розгляду. Він вважає, що поки суд не ознайомиться з усіма документами та матеріалами,  він не матиме повної картини та не до кінця розумітиме, про що допитуватимуть обвинувачених та свідків. Суд ухвалив змінити порядок дослідження доказів, відповідно до якого спочатку досліджуватимуть письмові матеріали, потім допитають  свідків і лише після цього – обвинувачених.

Тож у наступному засіданні, яке заплановане на 14:30 13-го березня  2024-го року, суд досліджуватиме письмові матеріали, надані сторонами справи.

Нагадаємо, першого заступника та заступника бердичівського міського голови, а також керівника комунального підприємства, яких обвинувачено у привласненні, розтраті або заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у особливо великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 ККУ). Одного з посадовців також обвинувачено у зловживанні владою або службовим становищем, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам чи громадським інтересам (ч. 1 ст. 364 ККУ). 

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/161/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба cуду