flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у зберіганні психотропів суд узяв під варту на час досудового розслідування та визначив розмір застави

16 лютого 2024, 10:27

Слідча суддя Бердичівського міськрайонного суду задовольнила клопотання  слідчого про обрання  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного у придбанні та зберіганні особливо небезпечних психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).  Чоловіка згідно ухвали можуть звільнити з-під варти на 2 місяці, якщо він внесе 212 тис. грн застави. У такому випадку на підозрюваного покладається низка обов′язків, що має сприяти проведенню досудового розслідування. На оскарження судового  рішення передбачено п′ять днів.

Як ідеться у клопотанні слідчого,  35-річний бердичівлянин придбав особливо небезпечнy  психотропну речовину PVP. Під час особистого обшуку поліцейські виявили у нього  30 згортків із зазначеними психотропами масою 0,25 г кожен. Чоловік уже має погашену судимість. Також нині щодо нього у суді розглядається кримінальна справа про грабіж та шахрайство.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області