flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у побитті поліцейського суд відправив під домашній арешт на час розслідування

15 лютого 2024, 11:29

Бердичівський суд розглянув та задовольнив клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту щодо бердичівлянина, якого підозрюють у заподіянні  легких тілесних ушкоджень працівникові поліції під  час виконання ним службових обов′язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

Як зазначено у клопотанні слідчого, 34-річний бердичівлянин завдав поліцейському, який здійснював свої службові обов′язки, два удари кулаком в обличчя, спричинивши легкі тілесні ушкодження. Так він відреагував на пропозицію поліцейського прослідувати до райвідділу поліції для складання відповідних матеріалів у зв′язку з вчиненим правопорушенням.  На той момент підозрюваний перебував у стані алкогольного сп′яніння.

Суд ухвалив обрати підозрюваному нічний домашній арешт строком на  два місяці. Судове рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом п′яти днів.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області