flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Подаруй книгу захиснику»: Бердичівський суд долучився до відзначення Міжнародного дня дарування книг

14 лютого 2024, 14:05

14-го лютого Бердичівський міськрайонний суд подарував книги українським захисникам, які проходять лікування  в госпіталі ветеранів війни у Бердичеві. Благодійну акцію «Подаруй книгу захиснику» приурочили до Міжнародного дня дарування книг.   Пів сотні  примірників художньої  літератури  представники суду вручили особисто воїнам ЗСУ, які перебувають на лікуванні у неврологічному відділенні шпиталю. Мета акції - підтримати  українських захисників, висловити їм свою вдячність, а також привернути увагу до читання  як способу відволіктися від важкої буденності, заспокоїтися, зануритись в інший світ.

До збору книг долучились судді, працівники апарату суду та інші працівники установи. До вибору літератури для захисників поставились відповідально. Добирали книги з власних бібліотек або ж купували спеціально,  і усі обов′язково  українською мовою. Серед зібраних книжок – класика та сучасна література українських та світових авторів різних жанрів: історичні, детективи, пригодницькі, фантастичні тощо.

 

Військові були приємно здивовані, отримуючи особисто у подарунок книги, а також солодощі. Вони щиро дякували колективу Бердичівського суду за увагу до себе, яку дуже цінують. Як виявилося, більшість воїнів багато читають - під час візиту представники суду  застали чимало пацієнтів відділення з книгою у руках, а хтось тримає примірник чи навіть не один у своєму наплічнику.

 

 

Колектив Бердичівського суду вже не вперше відзначає День дарування книги. Минулого року міській бібліотеці подарували велику кількість «декомунізованої» та російськомовної літератури, яка пішла на утилізацію, а виручені кошти -  на придбання сучасної літератури. У 2022-му році книги у подарунок отримували відвідувачі  Бердичівського суду.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області