flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив до розгляду справу про шахрайство та підробку документів. Обвинувачені – колишній працівник комунального БТІ та підприємець з Бердичева

12 лютого 2024, 15:39

У Бердичівському міськрайонному суді відбулося підготовче засідання у справі по обвинуваченню колишнього працівника КП «Бердичівське МБТІ» у підробленні та видачі підроблених офіційних документів (ч. 2 ст. 358,  ч.1 ст. 366 КК України), а також керівника місцевого ТОВ у замаху на вчинення шахрайства у великих розмірах, пособництві у складанні підроблених документів та їх використанні (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190, ч. 4, 5 ст. 27 ч. 2 ст. 358 КК України).  Суд призначив справу до розгляду у відкритому судовому засіданні суддею одноособово. Судове засідання призначено на 12:30 22-го  лютого 2024-го року.  

У судове засідання суд викликатиме прокурора, двох обвинувачених, їхніх захисників, представника Бердичівської міської ради, яка є  потерпілою стороною у справі, а  також свідків, яких  наразі заявлено близько двох десятків осіб.

Згідно з матеріалами справи, приватний підприємець М., маючи на меті отримати право на оренду земельної ділянки у центрі міста, звернувся до  техніка з інвентаризації нерухомого майна Бердичівського комунального підприємства та умовив його виготовити технічну документацію на неіснуючий об′єкт незавершеного будівництва, підбуривши до вчинення  кримінального правопорушення. У подальшому підприємець надав усі необхідні дані для виготовлення техпаспорта на даний об′єкт, а працівник комунального підприємства Б. виготовив підробний  документ на побудований на вказаній ділянці бутобетонний фундамент, якого насправді не існувало. Щоб надати документу офіційного характеру, працівник комунального підприємства Б. вніс підробний технічний паспорт до віповідного реєстру.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/7362/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області