flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачені у сприянні в незаконному переправленні через кордон України вини не визнають, але даватимуть покази у суді

06 лютого 2024, 15:14

У Бердичівському міськрайонному суді розпочався судовий розгляд кримінального провадження по обвинуваченню жінки та чоловіка у сприянні в незаконному переправленні через державний кордон України, вчиненому організованою групою осіб,  з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Також жінку звинувачено у посібництві в підробці документів (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України). У судовому засіданні прокурор оголосив обвинувальний акт,  суд встановив порядок дослідження доказів.

Як ідеться в обвинувальному акті, влітку 2022-го року  обвинувачені, а  також ще одна жінка, матеріали  щодо якої виділені в окреме кримінальне провадження, вступили у злочинну змову з іншими особами та за грошову винагороду сприяли чоловікам призовного віку  перетинати кордон України в умовах воєнного стану. Для цього вони підшукували матерів-одиначок з малолітніми дітьми  і чоловіків, для яких тимчасово обмежено право на  виїзд за кордон, та допомагали своїм «клієнтам» у виготовленні документів про визнання батьківства на чужих дітей. Обоє обвинувачених не визнають своєї вини в інкримінованих їм злочинах.

Заслухавши думки учасників справи, суд встановив, за яким порядком  будуть досліджуватися докази: спочатку досліджуватимуть усі письмові докази, потім допитають свідків, а  насамкінець – обвинувачених, які погодилися давати покази. Наступне судове засідання призначено на 14:30 21-го березня 2024-го року.  На ньому  суд планує досліджувати  письмові матеріали справи. 

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/266/24.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області