flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Крадієві з Волині суд призначив 5 років позбавлення волі

06 лютого 2024, 14:10

Бердичівський суд визнав  33-річного мешканця Волині винним у крадіжці, вчиненій повторно, з  проникненням до приміщення, вчиненій в умовах воєнного стану ( ч. 4 ст. 185 КК України) та призначив покарання – 5 років позбавлення волі. Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Як встановив суд, раніше судимий мешканець Волинської області у грудні 2023-го року,  перебуваючи у  селищі Гришківцях Бердичівського району, проник до сараю одного з домоволодінь та викрав звідти два наручні годинники, куртку та велосипед. У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину,  каявся та пояснив,  що на тяжкий злочин пішов, бо замерз та був голодний. Тому  взяв куртку,  щоб зігрітися, а  годинники, щоб продати та виручити гроші на харчі.  Велосипед прихопив без мети, не подумавши.

Призначаючи вид та міру покарання, суд  врахував, що скоєно тяжкий злочин у час, коли країна страждає від російської агресії, особою, яка вже має не одну судимість за аналогічні правопорушення, а також неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/ 266/24/.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області