flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За шахрайство на продажах в інтернеті судитимуть бердичівлянина. У справі 29 потерпілих

05 лютого 2024, 12:20

Бердичівський суд розглядатиме кримінальне провадження стосовно 32-річного бердичівлянина, якого обвинувачено у шахрайстві, вчиненому повторно (ч. 1,2 ст. 190 КК України). 5-го лютого 2024-го року відбулося підготовче судове засідання. Заслухавши думку прокурора, обвинуваченого та захисника, суд ухвалив призначити  справу до розгляду, який проводити суддею одноособово у відкритому судовому засіданні.

Йдеться про  справу про шахрайство на продажах в інтернеті. Бердичівлянина обвинувачено у тому, що він обманним шляхом заволодів коштами покупців. Для цього чоловік упродовж понад пів  року розміщував на популярному сайті оголошення про  продаж мобільних телефонів та  планшетів, брав у потенційних  покупців грошові завдатки, які вони переказували на банківську картку, після чого переставав виходити на зв′язок. У  зазначеній справі 29 потерпілих. Усі вони проживають в  інших областях України і не мають можливості відвідувати судові засідання, тому  подали клопотання про  розгляд справи за їхньої відсутності.

На час  судового розгляду обвинувачений перебуватиме під особистим зобов′язанням - за клопотанням прокурора суд продовжив  раніше обраний запобіжний захід ще на два місяці. Розгляд справи по суті призначений на 16:00 13-го лютого 2024-го року. 

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/9114/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області