flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив дослідження доказів у справі про колабораційну діяльність

24 січня 2024, 14:40

24-го січня у Бердичівському суді відбулося судове засідання у справі по обвинуваченню у колабораційній діяльності голови однієї з територіальних громад  Бердичівщини. Суд продовжив дослідження письмових доказів, наданих сторонами процесу. Зокрема, досліджувалися документи, у яких зазначено інформацію про місцезнаходження мобільних телефонів обвинуваченого та шістьох свідків 22-го березня 2022-го  року у період часу, коли було скоєно злочин, відповідно до обвинувального акту. 

Захисник обвинуваченого звернув увагу  суду на те, що попри те, що усі абоненти у зазначений  час  перебували у  зоні  дії однієї базової станції мобільного зв′язку, їхній азимут суттєво відрізняється. На думку адвоката, це вказує на те, що свідки і обвинувачений перебували у різних місцях. Прокурор з таким твердженням не погодився. Продовжити дослідження доказів завадила  оголошена повітряна тривога. Аби не наражати на небезпеку як учасників процесу, так і численних вільних слухачів, суд оголосив перерву у судовому засіданні до 16:00 14-го лютого 2024-го року.

Нагадаємо, справа стосується голови однієї з ОТГ Бердичівщини.  Чоловіку інкримінують  вчинення кримінального проступку,  передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України . Відповідно до обвинувального акту, у березні 2022-го року він, перебуваючи поруч із сільською радою біля встановленого блок-посту, висловлював серед місцевих мешканців публічні заклики до підтримки рішень та дій держави – агресорки.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/4327/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області