flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок Бердичівського суду щодо тренера-педофіла апеляційний суд залишив без змін

17 січня 2024, 10:01

Житомирський апеляційний суд залишив без змін вирок Бердичівського міськрайонного суду стосовно бердичівлянина, обвинуваченого у розбещенні малолітньої (ч. 2 ст. 156 КК України). Апеляційну скаргу на вирок  суду, проголошений у листопаді 2022-го року, подав захисник обвинуваченого. Він просив скасувати вирок суду першої інстанції та виправдати  підсудного через недоведеність його вини.

Розглянувши  апеляційну скаргу на вирок суду, колегія Житомирського апеляційного суду прийшла до висновку, що докази, здобуті по справі, були отримані  у встановленому законом порядку, є належними та  допустимими і доводять  вину обвинуваченого за інкримінованим йому злочином. Апеляційним судом не встановлено істотних порушень вимог кримінального процесуального закону, які б дали підстави для зміни чи скасування вироку Бердичівського суду.

Відповідно до вироку тренер з шахів - 59-річний бердичівлянин учиняв розпусні дії стосовно своєї  малолітньої учениці. Суд призначив йому покарання – 6 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з роботою з особами віком до 18 років, та займатися навчальною та/або виховною діяльністю осіб віком до 18 років на строк 3 (три) роки.  Також обвинувачений має сплатити потерпілій близько 500 грн матеріальної  та 150 тис. грн моральної шкоди. Вирок вступив у законну силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області