flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок молодикові, обвинуваченому у вчиненні розпусних дій щодо малолітньої родички

16 січня 2024, 14:18

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив обвинувальний вирок 19-річному мешканцеві Житомирського району, обвинуваченому у вчиненні розпусних дій щодо  малолітньої особи (ч. 2 ст. 156 КК України) та крадіжці під час дії воєнного стану (ч. 4 ст. 185  КК України).  Суд визначив остаточне покарання – 5 років і 4 місяці позбавлення волі, а також ухвалив внести інформацію про особу обвинуваченого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Як випливає з ухваленого вироку, молодик, який з початком повномасштабного вторгнення переїхав жити до тітки у село Житомирського району, вчинив розпусні дії щодо своєї малолітньої двоюрідної сестри.  На той момент обвинувачений не досяг свого повноліття. Ще один злочин парубок скоїв, будучи вже повнолітнім: викрав велосипед, який власник залишив біля магазину у м. Бердичеві.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області