flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двох підозрюваних в умисному вбивстві суд узяв під варту на час досудового розслідування

08 січня 2024, 17:10

Слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду обрав запобіжні заходи у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави двом  чоловікам, яких підозрюють в  умисному вбивстві свого товариша. Таким чином суд повністю задовільнив клопотання слідчого.

Як встановив суд, підозрюваним 18 та 32 роки, обоє немісцеві, старший раніше судимий за тяжкі злочини. Згідно з клопотанням, в останній день року, що минув, вони разом з потерпілим перебували в одній з будівель  на території недіючого цукро-рафінадного заводу, де між  ними  виник конфлікт. У результаті двоє підозрюваних, діючи у змові, завдали своєму товаришеві смертельних тілесних ушкоджень.

Обом чоловікам оголошено підозру  за п. 12 ч.2 ст. 115 КК  України – це умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Молодший з підозрюваних  у суді повністю визнав свою вину на відміну від іншого, який узагалі відмовився давати показання на підставі ст. 63 Конституції України.

Слідчий суддя постановив застосувати до обох підозрюваних запобіжні заходи у виді тримання під вартою до 5-го березня 2024-го року. Відповідні ухвали можуть бути оскаржені в апеляційному суді протягом 5 днів.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області