flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бердичівський суд розглядатиме справу за обвинуваченням ексдиректора міської лікарні в отриманні неправомірної вигоди

08 січня 2024, 14:49

8-го січня 2024-го року у Бердичівському суді відбулося підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього директора НКП  «Бердичівська міська лікарня» в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

У підготовче засідання з′явилися обвинувачений, прокурор та один із двох захисників. Суд заслухав думку учасників про  призначення  справи до судового розгляду, а також розглянув низку клопотань  прокурора та  захисника, які  стосувалися, зокрема, відсторонення обвинуваченого від посади на час судового розгляду, про  продовження строку дії обов′язків для особи, яка перебуває під  заставою, та про скасування арешту на мобільний телефон обвинуваченого. Суд відмовив у задоволенні усіх цих клопотань. Що стосується відсторонення, то з′ясувалося, що обвинувачений був звільнений з посади директора лікарні ще у грудні 2023-го року.

Відповідно до постанови  суду, справа буде розглядатися суддею одноособово у відкритому судовому засіданні, яке заплановане на 12:00 18-го січня. Щодо обвинуваченого продовжує діяти запобіжний захід у виді застави.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/6739/23

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області