flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відправив під варту та визначив розмір застави чоловіку, якого підозрюють у крадіжці з квартири

27 грудня 2023, 12:30

Слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду задовольнив клопотання слідчого, погоджене з прокурором, та обрав запобіжний захід у  виді тримання під вартою щодо чоловіка, якого підозрюють у вчиненні крадіжки з  помешкання під час дії воєнного стану ( ч. 4 ст. 185 ККУ). Також суд призначив заставу у розмірі 161 тис. гривень та у разі її сплати поклав на підозрюваного обов′язки,  які мають забезпечити його належну поведінку для проведення слідства.

Як ідеться у клопотанні, 31-річного уродженця Вінниччини підозрюють у тому, що він у грудні цього року в період часу з 8:00 до 14:00 проник до однієї з квартир у Бердичеві, підібравши ключ до замка вхідних  дверей, та викрав з помешкання ноутбук з мишкою та готівкові кошти.

Довідково: ч. 4 ст. 185 КК України - Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області