flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі по обвинуваченню в.о. директора Бердичівського медколеджу суд допитав ще трьох свідків

01 грудня 2023, 15:15

1-го грудня відбулося судове засідання у кримінальному провадженні по обвинуваченню в. о. директора Бердичівського медколеджу у  розтраті майна, вчиненого шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану (ч.ч. 2, 4 ст. 191 ККУ) та у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 ККУ). Суд допитав  ще трьох свідків сторони обвинувачення – це співробітники учбового закладу.

Засідання відбувалося за відсутності представника потерпілої сторони, який надіслав відповідне клопотання. Як і було заплановано, суд продовжив допит свідків обвинувачення. Цього разу це бути троє співробітниць Бердичівського медичного коледжу, зокрема дві заступниці директора. Одна зі свідків є рідною сестрою того самого  водія, який, за версією обвинувачення, був прийнятий на роботу фіктивно.

Нагадаємо, в. о. директора коледжу Ш. обвинувачено у  тому, що він влаштував на роботу на посаду водія родича своєї заступниці, який упродовж майже півтора року фактично не здійснював посадових обов′язків, але регулярно отримував заробітну плату. Сума завданих збитків складає понад 80 тис. грн. Потерпілою стороною у справі визнано Житомирську обласну раду.

Наступне судове засідання заплановане на 11:30 19-го січня 2024-го року. Суд планує продовжити допит свідків обвинувачення.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/2991/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області