flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В гостях у Феміди побували учні 9-х класів Бердичівської гімназії №11

27 листопада 2023, 16:56

27-го листопада Бердичівський міськрайонний суд відвідали учні 9-х класів гімназії №11 міста Бердичева. Екскурсія відбулася  на запрошення суду у рамках просвітницької  роботи, яку установа правосуддя проводить  з учнівською молоддю.  Діти у супроводі класної керівнички та директора школи ознайомились  з організацією роботи суду, а також побували на справжньому судовому засіданні у кримінальній справі у ролі вільних слухачів. Захід проведено  з метою підвищення рівня правової освіти та обізнаності про юридичні професії.

Знайомство гімназистів з роботою суду та правилами поведінки в установі розпочалося з проходження  контрольно-пропускного режиму. Черговий Служби судової охорони розповів дітям про правила поводження у суді, про заборонені предмети та про специфіку роботи  металодетекторів, які використовуються для ретельної перевірки усіх відвідувачів.

 

 

 

Під час екскурсії приміщеннями суду підлітки ознайомилися з організацією роботи структурних підрозділів, побували в канцелярії, де дізналися про реєстрацію, рух документів та порядок роботи з ними, а також про електронний суд. Гімназисти побували у залах судових засідань, де наочно побачили, як облаштовано простір, які технічні засоби використовуються під час судових засідань. У спілкуванні із заступницею керівника апарату суду школярі дізналися багато нового  про судоустрій , а також познайомилися з юридичними професіями.

 

Цікавим та корисним досвідом для  дев′ятикласників, які вивчають основи правознавства, стало відвідання справжнього судового засідання у кримінальній  справі про крадіжку в умовах воєнного стану. Після засідання діти поспілкувалися з головою Бердичівського суду Олександром Яковлєвим, який розглядав справу.  Питання, які їх цікавили, стосувалися переважно професії судді та  його особистого досвіду.

 

Сподіваємося, екскурсія до суду залишила у гімназистів добрі враження, а також поповнила їхні знання у галузі права, принесла корисний життєвий досвід,  укріпила основи моральності та допоможе у виборі майбутньої професії. 

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області