flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі про відібрання дітей від батьків, у яких на пожежі загинула наймолодша дитина, розпочалося підготовче засідання

23 листопада 2023, 11:27

23-го листопада у Бердичівському міськрайонному суді розпочалося підготовче  засідання у цивільній справі за позовом  органу опіки та піклування Бердичівської міської ради в інтересах трьох малолітніх дітей до їхніх батьків про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів. За клопотанням матері дітей суд оголосив  перерву у засіданні, щоб надати їй можливість звернутися по безоплатну правову допомогу.

Ситуація довкола родини Р. привернула увагу громадськості наприкінці жовтня, коли у пожежі, яка виникла у квартирі, де матір з чотирма дітьми винаймала житло, загинуло півторамісячне немовля. Орган опіки та піклування звернувся до суду із позовом до матері трьох дітей та батька двох молодших дітей (батько найстаршої дитини помер) про відібрання від них малолітніх дітей віком 13, 3 та півтора року без позбавлення батьківських прав у зв′язку із загрозою для життя.

Для матері дітей, яка є відповідачкою у справі, суд роз′яснив її  права та обов′язки. Жінка одразу скористалась правом на правничу допомогу та заявила відповідне клопотання. Суд його задовільнив та оголосив перерву у підготовчому засіданні, щоб дати час відповідачці для звернення до центру з надання безоплатної правової допомоги. Наступне засідання призначене на 11:30 18-го грудня 2023-го року.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/7446/23.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області