flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху у поліцейському відділку

16 листопада 2023, 12:55

Бердичівський суд розглянув та задовільнив клопотання слідчої про застосування запобіжного заходу у виді особистого зобов′язання до жителя Бердичівського району, якого підозрюють у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей, на об′єкті критичної інфраструктури  (ч.2 ст. 259 КК України).

Як ідеться у клопотанні, 31-річний  мешканець Ружинської ОТГ улітку цього року зателефонував на спецлінію «102» та, представившись вигаданою особою,  повідомив про підготовку вибуху у приміщенні відділення поліції у місті Чуднові, а саме те, що він приніс та розмістив там 10 гранат. При цьому чоловік достеменно знав, що поширює неправдиву інформацію.

Підозрюваний визнав свою вину. Суд зобов′язав його прибувати на вимогу  до слідчого, прокурора чи суду,  повідомляти їх про зміну місця проживання, а  також не відлучатися без дозволу слідчого за межі Бердичівського району. Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів.

Довідково: ч.2 ст. 259 КК України – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу  або інших дій,  що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області