flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зупинив провадження у резонансній справі про смертельне побиття на парковці

02 листопада 2023, 09:24

Суд зупинив кримінальне провадження у кримінальній справі по обвинуваченню бердичівлянина у завданні тілесного ушкодження чоловікові, що спричинило його смерть (ч. 2 ст. 121 ККУ).  Таким чином суд задовільнив клопотання адвокатки про зупинення кримінального провадження щодо її підзахисного  у зв′язку з призовом обвинуваченого для проходження військової служби під час мобілізації до звільнення останнього з військової служби.

У судовому засіданні суд встановив, що  обвинувачений дійсно  був призваний до лав ЗСУ під час мобілізації у вересні цього року та проходить службу в одній із військових частин. Відповідно ст. 335 КПК України  у разі, якщо обвинувачений був призваний для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, суд зобов′язаний зупинити судове провадження стосовно такого обвинуваченого до його звільнення з військової служби.

Нагадаємо, ідеться про подію, яка сталася наприкінці березня 2022-го року на парковці у дворі по вулиці Спартаківській у місті Бердичеві. Згідно з обвинувальним актом,  обвинувачений наніс два удари потерпілому в голову, після чого  останній упав та помер.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/2268/22.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області