flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бердичівський суд слухатиме справу щодо ДТП у Романівці, в результаті якої загинула велосипедистка

30 жовтня 2023, 12:21

30-го жовтня у Бердичівському міськрайонному суді відбулося підготовче засідання у кримінальному провадженні по обвинуваченню мешканки Бердичева Ю. у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі людини (ч. 2 ст. 286 ККУ). Суд призначив кримінальне провадження до розгляду у відкритому судовому засіданні суддею одноособово.

Йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася у серпні 2023-го року у селі Романівці Бердичівського району. Згідно з  матеріалами справи, 31-річна водійка Ю., перебуваючи за кермом автомобіля, рухалася дорогою села з перевищенням допустимої швидкості та здійснила наїзд на велосипедистку, яка їхала у попутному напрямку. Від отриманих травм остання загинула.

У підготовче судове засідання з′явилися прокурор, обвинувачена, адвокат та потерпіла, яка подала цивільний позов про відшкодування моральної шкоди. Адвокат обвинуваченої заявив клопотання про зняття арешту та повернення автомобіля-учасника ДТП обвинуваченій, яка є його власницею. Суд клопотання розглянув та відмовив у його задоволенні. Наступне судове засідання призначене на 14:00 2-го листопада.

Довідково: ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/6842/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області