flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду на екскурсію завітали учні Бердичівського ліцею №15

27 жовтня 2023, 15:08

27-го жовтня до Бердичівського суду завітали учні 9-го класу місцевого ліцею №15. Працівники суду організували для них екскурсію установою, після чого діти відвідали справжнє судове засідання. Візит ліцеїстів відбувся у рамках  навчальної програми з правознавства та став продовженням багаторічної співпраці суду та даного навчального закладу у напрямку правової освіти та професійної орієнтації школярів.

Екскурсія для ліцеїстів розпочалася із знайомства з пропускним режимом до установи здійснення правосуддя. Працівники Державної служби судової охорони розповіли школярам правила проходження контролю, про те, які речі заборонено проносити до приміщення суду, навели статистику виявлених та вилучених у громадян заборонених речей за попередній рік. Старша секретарка суду Леся Крушевська познайомила дітей з роботою  канцелярії суду та про шлях справи від подачі заяви до передачі її до архіву. Заступниця керівниці апарату суду Любов Пасічник провела екскурсантів приміщенням установи, зокрема учні побачили, де розташований архів, як облаштована конвойна кімната, скільки є залів судових засідань та побували в одній з них.

 

Під час короткої лекції діти дізналися про те,  як облаштовано  простір судової зали, як розташовуються у ній учасники справи, про технічне забезпечення засідання, організацію відеоконференцзв′язку тощо. Враховуючи вік дітей, окрему увагу приділено питанню профорієнтації. Зокрема, учні  дізналися, які посади існують у суді та ким можуть працювати люди з юридичною освітою.

 

 

Ліцеїсти побували у реальному судовому засіданні, де на власні очі побачили, як проходить підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за участі прокурора, обвинуваченого та адвоката.  

У ході живого спілкування дев′ятикласники ставили  свої питання стосовно роботи суду, які їх цікавили, та на завершення висловили свої враження про екскурсію, які були виключно позитивними.

   

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області