flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовільнив клопотання слідчого щодо запобіжного заходу підозрюваному у незаконному збуті зброї та боєприпасів

25 жовтня 2023, 16:03

25-го жовтня слідча суддя Бердичівського міськрайонного суду розглянула клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту  чоловікові, якого підозрюють у придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових  пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст.263 ККУ).

Клопотання слідчого у судовому засіданні підтримав прокурор та навів низку ризиків,  які, на його думку, існують для забезпечення досудового розслідування у разі обрання для підозрюваного більш м′якого запобіжного заходу. Підозрюваний, який повністю погодився з висунутою підозрою, не заперечив проти цілодобового домашнього арешту. Його позицію,  як і належить, підтримала захисниця.  Заслухавши думки сторін  та дослідивши у засіданні письмові докази,  слідча суддя постановила обрати  підозрюваному цілодобовий домашній арешт за місцем його проживання у місті Бердичеві строком на 60 днів, а також покласти на підозрюваного  обов′язки, які забезпечать його належну процесуальну поведінку для здійснення досудового розслідування.

Відповідно до клопотання, 22-річного бердичівлянина Г. підозрюють у вчиненні двох злочинних епізодів. Спочатку він придбав, переніс до місця свого проживання, а потім за 15 тис. грн продав  автомат Калашникова та 26  патронів калібру 5,45 мм. А потім  запропонував тому ж покупцеві придбати  та продав йому придбані раніше гранату Ф-1 із запалом та ще 206 штук патронів  такого ж калібру за 3 тис. грн. Свою причетність до вказаних подій молодик повністю визнає. Санкція ч.1 ст. 263 ККУ передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області