flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

4 роки позбавлення волі - вирок чоловіку, який у залі очікування прихопив телефон, залишений без нагляду

19 жовтня 2023, 15:08

До чотирьох років позбавлення волі Бердичівський міськрайонний суд засудив уродженця  Донеччини, якого визнав винним у скоєнні крадіжки в умовах воєнного стану (ч. 4 ст 185 ККУ). Суд призначив покарання  нижче  від найнижчої межі, встановленої санкцією статті, що передбачено ч. 1 ст. 69 КК України. Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів. До набрання вироку законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Суд встановив, що 34-річний чоловік, який на момент скоєння тяжкого злочину відбував покарання у виді обмеження  волі в одній з виправних установ на території Бердичева, 2-го  вересня цього року, за три дні до звільнення, у вечірній  час перебував у залі очікування Бердичівського залізничного вокзалу. Там на сидінні поруч з жінкою він помітив телефон і, зрозумівши, що за його діями ніхто не спостерігає, забрав гаджет, після чого здав його  у ломбард, виручивши 200 гривень. Обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро каявся, активно сприяв розкриттю злочину, що суд визнав як  пом′якшувальні обставини. Таких, які обтяжують покарання, суд не встановив.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/6541/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області