flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі по обвинуваченню голови ОТГ у колабораційній діяльності суд допитав свідків захисту

17 жовтня 2023, 17:03

У Бердичівському міськрайонному суді відбулося засідання у справі про колабораційну діяльність, у якій обвинувачено сільського голову однієї з територіальних  громад Бердичівщини. 55-річному  чоловіку інкримінують  вчинення кримінального проступку,  передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України. Цього разу суд допитав сімох із вісьми заявлених свідків сторони захисту.

Свідки, серед яких керівник місцевого добровольчого формування, місцевий підприємець, деякі підлеглі обвинуваченого, давали покази про те, яким чином у центрі селища було організовано блокпост, яку участь у цьому брав обвинувачений, яку надавав допомогу, як організовувались чергування, які конфлікти виникали між добровольцями та головою ОТГ. Що стосується висловлювань обвинуваченого на підтримку дій країни-агресора, які ставляться йому у провину, свідки вказали, що таких або не чули, або чули в іншій  інтерпретації, і навіть називали іншу  дату розмови.

Також до суду надійшло клопотання від представника громадської організації про відсторонення обвинуваченого від посади голови селищної ОТГ, яке суд залишив без розгляду, оскільки клопотання подане неналежним суб′єктом звернення. Крім того, відсторонення від посади застосовується лише  у випадку обвинувачення у вчиненні злочину, а наразі йдеться не про злочин, а про кримінальний проступок.

Наступне засідання призначене на 11:00 8-го листопада 2023-го року. Суд планує допитати ще одного свідка сторони захисту та перейти до дослідження письмових доказів у справі.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за №274/4327/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області