flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За розбещення та систематичне ґвалтування малолітньої хрещениці чоловіка засуджено до 15 років позбавлення волі

16 жовтня 2023, 16:00

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив обвинувальний вирок 50-річному жителю Житомирського району, обвинуваченому у розбещенні та у зґвалтуванні малолітньої дитини, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 156 та чч. 4, 6 ст. 152 КК України).  Суд призначив остаточне покарання – 15 років позбавлення волі, а також ухвалив внести інформацію про особу обвинуваченого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Цивільний позов у справі потерпіла сторона не заявляла.

Як випливає з ухваленого вироку, події відбувалися у період з 2017-го по 2021-й роки на території Бердичівського та Житомирського районів. Чоловік, який є хрещеним батьком потерпілої, вчиняв розпусні дії з малолітньою дівчиною, а також неодноразово ґвалтував її. Злочини обвинувачений скоював, коли приїздив у гості до хрещениці, а також коли дитина на запрошення гостювала  у нього, у сусідньому районі. Обвинувачений  своєї вини не визнав у повному обсязі,  а даючи покази у судовому засіданні, сказав, що його обмовили.  Проте суд, дослідивши усі докази, визнав винуватість чоловіка доведеною, за винятком одного епізоду щодо розпусних дій обвинуваченого.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів. До набрання вироку

законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 294/1066/21.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області