flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок бердичівлянину, який підрізав товариша, у якого знайшов тимчасовий прихисток

12 жовтня 2023, 12:19

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив вирок  33-річному бердичівлянину, якого визнав винним у нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (ч.1 ст. 121 ККУ). Суд призначив покарання - 5 років обмеження  волі.  Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Суд встановив, що тяжкий злочин  було скоєно у ніч на 9-те квітня цього року в одній з квартир у місті Бердичеві за місцем проживання потерпілого. На той  час він товаришував з обвинуваченим та тимчасово прихистив його у своєму помешканні.  Між чоловіками виник конфлікт після того, як господар почав вимагати  у гостя серед ночі дістати  горілки. Словесна перепалка переросла у бійку, в ході якої чоловіки наносили один одному удари руками, а потерпілий ще й гіпсом, який  мав на руці. У відповідь обвинувачений вдарив один раз ножем у правий бік потерпілого, спричинивши таким чином тяжке тілесне ушкодження.

Обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро каявся. Потерпілий претензій до обвинуваченого не  має, просив суворо його не карати, цивільний позов не заявляв. Суд врахував це, а також позитивну характеристику обвинуваченого, який раніше не судимий, при призначенні виду покарання, що є менш суворим, ніж передбачено санкцією інкримінованої статті.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/3238/23

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області