flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного в убивстві співмешканки суд відправив під варту на час розслідування

02 жовтня 2023, 11:05

Бердичівський міськрайонний суд обрав запобіжний захід мешканцю Ружинської громади,  якому висунуто підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 ККУ) та у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів (ч. 1 ст. 263 ККУ). Слідчий суддя задовільнив  клопотання слідчої про обрання запобіжного заходу та постановив застосувати  до підозрюваного тримання під вартою строком до 27-го листопада 2023-го року включно. Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

За матеріалами клопотання, 34-річний житель Ружинської громади,  перебуваючи за місцем проживання, посварився зі своєю співмешканкою та вирішив її убити. З цією метою він дістав зі сховку незареєстровану зброю автомат Калашникова та здійснив постріл жінці у голову, спричинивши їй смертельне поранення. У вчиненому чоловік зізнався.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером  274/6786/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області