flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі про вісьмох загиблих через отруєння чадним газом у Бердичеві суд змінив порядок дослідження доказів

28 вересня 2023, 16:16

28-го вересня 2023-го року у Бердичівському  міськрайонному суді відбулося судове засідання у справі по обвинуваченню колишньої директорки ВЖРЕП та майстрині- профілактика цього ж підприємства у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, яка повинна їх  дотримувати,  що призвело до загибелі людей (ч.2 ст. 272 ККУ). Кримінальне провадження щодо третього обвинуваченого – майстра-пічника суд закрив у зв′язку з його смертю.

У засіданні суд мав допитати свідків обвинувачення, проте вони  не з′явилися, оскільки, за інформацією прокурора, двоє з них перебувають за кордоном, третій – мобілізований до ЗСУ. Заслухавши думку учасників справи, суд ухвалив змінити раніше встановлений порядок дослідження доказів та перейти до стадії дослідження письмових доказів. Прокурор у засіданні надав документи, які мають бути досліджені. Суд відклав судовий розгляд для ознайомлення учасників  справи з наданими матеріалами. Питання про їх долучення до справи вирішуватиметься вже у наступному судовому засіданні, яке заплановане на 11:00 26-го жовтня 20223-го року.

Нагадаємо, справа стосується подій 2018-го року, коли в одній з квартир будинку по вулиці Білопільській у Бердичеві від отруєння чадним газом загинуло восьмеро людей, серед яких двоє – діти. Будинок, у якому сталася трагедія, був обладнаний  газо-пічним опаленням, а обслуговування будинку здійснював ВЖРЕП.

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/6689/18.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області