flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав бердичівлянку, яка поширювала публікації з виправдовуванням російської агресії та возвеличенням ворога

27 вересня 2023, 14:19

Бердичівський  міськрайонний  суд ухвалив вирок жінці,  яким визнав її винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України - виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, та такі ж самі дії, вчинені повторно. Своїм вироком суд затвердив угоду про визнання винуватості,  укладену між обвинуваченою та прокурором, та призначив покарання за сукупністю вчинених злочинів – 5 років позбавлення волі  без конфіскації майна  з  іспитовим строком 2 роки.

За матеріалами справи, 62-річна жителька міста  Бердичева, громадянка рф, навесні та влітку 2022-го року, коли в Україні вже тривало повномасштабне вторгнення збройних сил рф, у забороненій в Україні соціальній мережі «Одноклассники» неодноразово поширювала публікації, у яких підтримуються дії держави-агресорки, возвеличуються та прославляються її керівники, бійці ворожих військ, збройних формувань, озброєних банд найманців, а українці називаються нацистами.

Вирок ще не вступив у законну силу та може бути оскаржений в установленому законом порядку.  Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/4889/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області