flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі по обвинуваченню голови ОТГ у колабораційній діяльності суд допитав свідків обвинувачення

21 вересня 2023, 10:04

У Бердичівському міськрайонному суді відбулося засідання у справі про колабораційну діяльність, у якій обвинувачено сільського голову однієї з територіальних  громад Бердичівщини. 55-річному  чоловіку інкримінують  вчинення кримінального проступку,  передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України. У засіданні, як і планувалось, суд допитав шістьох свідків сторони обвинувачення. Ще один свідок у засідання не з′явився.

Усі свідки – чоловіки, які з початком  повномасштабного вторгнення росії в Україну несли чергування на території своєї громади у складі добровольчого формування. Вони дали покази про те, що у 20-х числах березня 2022-го року,  перебуваючи біля блокпосту у центрі села, мали  розмову з головою ОТГ, який закликав людей не чинити опору, коли зайдуть російські війська, а також висловився про те, що селянам байдуже, за якої влади працювати. Свідки розповіли про обставини, за яких відбулася розмова, а також намагалися дослівно передати фразу, сказану обвинуваченим.

Наступне засідання призначене на 11:00 17-го жовтня 2023-го року. Суд планує допитати вісьмох свідків сторони захисту. Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за №274/4327/23.

Довідково: ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України  передбачає покарання у виді позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

          Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області