flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у нанесенні тілесних ушкоджень суд обрав запобіжний захід

15 вересня 2023, 14:25

Слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду розглянув та задовольнив  клопотання дізнавача про застосування запобіжного заходу у виді особистого зобов′язання щодо чоловіка, якого підозрюють у навмисному заподіянні легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров′я ( ч. 2 ст. 125 ККУ).

Запобіжний захід застосовано до 15-го листопада 2023-го року. Суд зобов′язав підозрюваного з′являтися на виклики дізнавача, прокурора, суду,  не відлучатися з  населеного пункту, де він  проживає, без дозволу дізнавача, прокурора, суду, а також повідомляти їх про зміну місця проживання. У разі невиконання покладених обов′язків до підозрюваного може бути застосовано більш жорсткий запобіжний захід. Ухвала суду може бути оскаржена протягом 5 днів.

За матеріалами клопотання, 62-річний  підозрюваний, перебуваючи в стані алкогольного сп′яніння, під час конфлікту, що виник раптово на грунті неприязних стосунків, наніс ножове поранення іншому чоловіку. За висновками судмедекспертизи, завдана потерпілому травма належать до легких тілесних ушкоджень. Події відбулися увечері 13-го вересня у селі Никонівці біля приміщення  гуртожитку.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області