flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу щодо чоловіка, якого обвинувачено у замаху на вбивство у сільському магазині, слухатиме колегія суддів

11 вересня 2023, 15:49

11-го вересня у Бердичівському міськрайонному суді відбулося підготовче засідання у справі по обвинуваченню  мешканця села Закутинців у закінченому замаху на вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 ККУ) та у незаконному поводженні з боєприпасами (ч.1 ст. 263 ККУ).

 Заслухавши думки учасників кримінального провадження, суд постановив призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні колегією у складі трьох суддів. Також суд задовільнив клопотання прокурора та продовжив обвинуваченому дію запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 днів.  Розгляд справи призначено на 14:30 2-го жовтня 2023 р.

Йдеться про події, які відбулися у червні цього року у селі Закутинцях. За матеріалами справи, 58-річний обвинувачений П. після словесного конфлікту з продавчинею місцевого магазину приніс до приміщення бойову  гранату та привів її в дію, тримаючи у руці. Унаслідок вибуху 27-річна продавчиня отримала  тяжкі тілесні ушкодження. Крім того,  під час обшуку будинку, у якому проживає обвинувачений, слідчі виявили арсенал боєприпасів до вогнепальної стрілецької зброї різних калібрів загальною кількістю майже 200 шт., які чоловік придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу.

 

Довідково: ч.1 ст. 115 КК України – вбивство, тобто протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. Ч. 2 ст. 15 ККУ - замах на вчинення кримінального правопорушення є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, але кримінальне правопорушення не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області