flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У резонансній справі щодо убивства майстра лісу на Чуднівщині суд допитав одного з трьох обвинувачених

08 вересня 2023, 16:24

8-го вересня у Бердичівському міськрайонному суді відбулося чергове судове засідання у резонансній справі по обвинуваченню трьох чоловіків в умисному убивстві майстра лісу, яке сталося на Чуднівщині у березні 2015-го року. Суд допитав обвинуваченого О. про обставини та мотиви скоєння тяжкого злочину. Обвинувачений відповів на питання прокурора, захисників, потерпілої, суду та двох  інших підозрюваних. Останні були присутні у засіданні в режимі відеоконференції.

Обвинувачений О. визнав свою вину в інкримінованих злочинах, при цьому повідомив,  що усі троє обвинувачених про убивство не змовлялися, планували лише налякати потерпілого П., з яким у двох інших обвинувачених раніше виникали конфліктні ситуації, а один з них нібито ще й був винен потерпілому гроші, про що О. знав лише з чуток. На частину уточнюючих питань обвинувачений не відповів, посилаючись на те, що минуло багато часу з моменту подій і він не пам′ятає. Обвинувачений визнав, що вчинив «нехорошо», приніс горе в родину, винен і кається.

Наступне судове засідання призначене на 12:00 13-го вересня 2023 року. Суд планує перейти до стадії дебатів.

Нагадаємо, йдеться про вбивство майстра лісу, у якому обвинувачено трьох чоловіків. Як випливає з обвинувального акту, убивство скоєно на грунті конфлікту через крадіжку лісу.  Один з обвинувачених також працював у лісництві. Обвинувачення пред′явлено за ч. 2 п. 4, 12 ст. 115 ККУ – це умисне вбивство, скоєне з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, та ч. 2 ст. 289 ККУ – угон, скоєний за попередньою змовою групою осіб із застосуванням насильства. Обвинуваченим  загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув′язнення.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області