flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За низку крадіжок, вчинених в умовах воєнного стану, бердичівлянина засуджено до п′яти років реального позбавлення волі

08 вересня 2023, 11:28

Бердичівський міськрайонний суд завершив розгляд кримінального провадження щодо мешканця Бердичева 1990-го року народження, якого обвинувачено  у крадіжках, скоєних в умовах воєнного стану ( ч. 4 ст. 185  ККУ).  Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – 5 років позбавлення волі.

Під час розгляду справи суд встановив, що бердичівлянин М. навесні цього року протягом двох місяців скоїв чотири крадіжки. Так чоловік, перебуваючи у квартирах своїх знайомих таємно привласнив два мобільних телефони, пічні чавунні дверцята, а також без дозволу власниці банківської картки зняв готівку у сумі 2 100 грн, які витратив на власний розсуд. Обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро каявся.

Призначаючи покарання, суд врахував  ступінь тяжкості скоєних злочинів, які належать до тяжких, а також скоєння їх у період, коли країна  страждає від агресії рф, особу правопорушника, який раніше кілька разів судимий за корисливі злочини, а також притягувався до адмінвідповідальності за порушення громадського порядку. Також суд узяв до уваги визнання вини, сприяння слідству та щире каяття як пом′якшувальні обставини; рецидив злочинів  та скоєння їх у стані алкогольного сп′яніння як обставини, які обтяжують покарання обвинуваченого.

Вирок ще не вступив у законну силу та може бути оскаржений протягом 30 днів.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

       Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області