flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, якого підозрюють у сексуальному насильстві щодо малолітньої, суд відправив під варту

08 вересня 2023, 09:40

Бердичівський міськрайонний суд розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під  вартою щодо 54-річного мешканця Бердичева, якому висунуто підозру у сексуальному насильстві щодо малолітньої дитини (ч. 4  ст. 153 ККУ).

 Суд задовільнив клопотання слідчого,  підтримане прокурором, та ухвалив застосувати до  підозрюваного  тримання під вартою строком на 60 днів без права  внесення застави та взяти підозрюваного під варту у залі суду. Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

Довідково: ст. 153 ККУ – Сексуальне насильство. Ч.4  - вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов′язаних із  проникненням в тіло іншої особи, вчинені щодо особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її добровільної згоди – карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області