flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав бердичівлянина винним у скоєнні шести злочинів та одного кримінального проступку, за що присудив покарання – 5 років і 9 місяців позбавлення волі

25 серпня 2023, 12:46

Бердичівський міськрайонний суд завершив розгляд об′єднаного кримінального провадження та ухвалив вирок стосовно  28–річного бердичівлянина Г., якого обвинувачено у скоєнні кількох  крадіжок, у тому числі під час дії воєнного стану та з проникненням до приміщення, розбою, незаконному поводженні з холодною зброєю та завданні легких тілесних ушкоджень.

Під час розгляду справи суд встановив, що чоловік, раніше не судимий, без постійного місця проживання у період  з 2017-го по 2023-й роки скоїв низку кримінальних правопорушень. Зокрема, у знайомих йому людей викрав телефон, у інших - телевізор, також проник до двох гаражів та викрав електроприлади та електроінструменти; вчинив шахрайство, привласнивши чужий мобільний телефон, який узяв під приводом подзвонити; здійснив розбійний напад на чоловіка, перебуваючи  на зупинці громадського транспорту, завдав йому тілесних ушкоджень та відібрав мобільний телефон і банківську картку; а також придбав та носив без законного дозволу дерев′яну дубинку з металевим обтяжуваченм, що належить до холодної зброї. Чоловік визнав свою вину у всіх пред′явлених звинуваченнях, щиро каявся та частково відшкодував матеріальні збитки потерпілим. Ті, у свою чергу, не наполягали на суворому покаранні для зловмисника.

Суд ухвалив вирок, яким визнав громадянина Г. винним у пред′явлених обвинуваченнях, та присудив остаточне покарання – 5 років і 9 місяців позбавлення волі. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів. До набрання вироку законної сили обвинувачений залишатиметься під вартою.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області