flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, якого підозрюють у зберіганні наркотичних засобів з метою збуту, суд відправив під варту та визначив суму застави

24 серпня 2023, 13:02

Бердичівський суд розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо чоловіка, якому висунуто підозру за ч.2 ст. 307 ККУ - зберігання наркотичних чи психотропних речовин з метою збуту. Суд клопотання задовільнив, призначив підозрюваному тримання під вартою строком на 60 днів та встановив заставу у розмірі 161 тис. грн. У разі внесення  застави на підозрюваного покладено ряд обов′язків, які мають забезпечити його належну поведінку під час досудового розслідування.

Як відомо з матеріалів клопотання, 40-річного мешканця Козятинщини поліцейські затримали у Бердичеві зі 49 згортками психотропної речовини PVP. Чоловік раніше не судимий, проте нині щодо нього в іншому суді розглядається кримінальне провадження, у якому підозрюваний перебуває під дією запобіжного заходу – заставою.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному суді.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області