flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд почав розгляд справи щодо сільського голови, обвинуваченого у колабораційній діяльності

11 серпня 2023, 15:42

У Бердичівському міськрайонному суді відбулося перше засідання у справі про колабораційну діяльність, у якій обвинувачено сільського голову однієї з територіальних  громад Бердичівщини.  У засіданні прокурор оголосив обвинувальний акт, згідно з яким чоловіку інкримінують  вчинення кримінального проступку,  передбаченого ч.1 ст. 111-1 КК України.

Відповідно до обвинувального акту, 55-річний громадянин України М. у березні 2022-го року, перебуваючи поруч із сільською радою біля встановленого блок-посту, висловлював серед місцевих мешканців публічні заклики до підтримки рішень та дій держави – агресорки.

У судовому засіданні сторона  захисту заявила клопотання про долучення низки свідків – суд клопотання задовільнив. Обвинувачений своєї вини в інкримінованому правопорушенні не визнає, свою версію подій забажав повідомити суду під час  допиту у судовому засіданні.  Згідно зі встановленим судом порядком дослідження доказів допит обвинуваченого відбудеться після того, як буде допитано усіх свідків та досліджено письмові докази у справі.

Наступне судове засідання заплановане на 14 год 30 хв 20-го вересня 2023 р., у якому суд планує допитати свідків зі сторони обвинувачення та сторони захисту.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за №274/4327/23.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав законної сили.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області