flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшла справа щодо прибічниці збройної агресії рф проти України

27 липня 2023, 14:10

До Бердичівського міськрайонного суду надійшло кримінальне провадження з обвинувальним актом стосовно бердичівлянки, обвинуваченої у поширенні матеріалів, які містять виправдовування збройної агресії рф проти України, глорифікацію осіб, які здійснювали таку агресію, та у тих самих діях, вчинених повторно (ч.2, 3 ст. 436-2 ККУ). Підготовче засідання призначене на 16:00  25–го вересня 2023 року.

За матеріалами провадження, мешканка Бердичева 1961-го року народження, яка є громадянкою рф, після повномасштабного вторгнення рф на територію України поширювала у забороненій в Україні соцмережі матеріали, у яких захоплювалася успіхами рашистів та героїзувала їх. Пенсіонерка ставила вподобання те репостила публікації з подяками чеченським бойовикам, підтримкою міністра оборони рф у «нещадній демілітаризації і денацифікації бендерівської республіки», а також зі звинуваченнями українських військових у навмисних обстрілах цивільної інфраструктури України та знищенні мирних мешканців.

Довідково: стаття 436-2 КК України Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників. За ч. 2 даної статті передбачене покарання у виді обмеження волі на строк до 5-ти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої; за ч. 3 даної статті передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 5-ти до 8-ми років з конфіскацією майна або без такої.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав законної сили.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області