flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У резонансній справі про смертельне побиття на парковці суд допитав усіх свідків та дослідив усі докази

27 липня 2023, 12:03

У Бердичівському міськрайонному суді відбулося чергове засідання у справі по обвинуваченню бердичівлянина у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч.2 ст. 121 КК України). Суд допитав свідку, яка раніше вже давала покази у суді. Цього разу допит відбувся після проведення з нею слідчого експерименту.

Ще одна свідка, яку суд планував допитати, у засідання не з′явилася, натомість надіслала лист, у якому повідомила, що перебуває за кордоном, найближчим часом повертатися до України не планує, а інформацією щодо обставин справи не володіє. З огляду на це прокурор відмовився від заявленої ним свідки. Таким чином допит свідків у справі завершено. Також у засіданні суд завершив дослідження доказів. Наступне засідання, у якому суд планує допитати обвинуваченого, призначене на 11:00 9-го серпня.

Нагадаємо, подія, яка викликала суспільний резонанс, сталася наприкінці березня 2022-го року на парковці у дворі по вулиці Спартаківській у місті Бердичеві. Згідно з обвинувальним актом,  чоловік наніс два удари потерпілому в голову, після чого  останній упав та помер .

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області