flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обкрадав квартири, поки господарів не було вдома. Суд покарав крадія

26 липня 2023, 12:43

Бердичівський міськрайонний суд завершив розгляд справи по обвинуваченню 49-річного мешканця Житомирського району, якого обвинувачено у крадіжках, вчинених повторно, з проникненням до житла (ч. 3 ст. 185 ККУ).  Суд ухвалив обвинувальний вирок та призначив покарання – 4 роки та 6 місяців позбавлення волі. Суд звільнив обвинуваченого від покарання з випробуванням, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення  та виконає покладені на нього обов′язки.

Як вбачається з вироку суду, обвинувачений, неодноразово судимий за вчинення злочинів майнового характеру, вчинив 4 крадіжки з помешкань у місті Бердичеві. До квартир чоловік проникав через вхідні двері, підібравши ключ до замків. Крадені речі, серед яких ювелірні вироби, електронна та побутова техніка, електроінструменти, велосипед, чоловік продав.

Призначаючи покарання, суд взяв до уваги, зокрема, що події мали місце ще у 2017-му році, обвинувачений після того відбув покарання у виді позбавлення волі і після звільнення до кримінальної відповідальності більше не притягувався, визнав вину, щиро розкаявся у вчиненому, активно співпрацював зі слідством, має інвалідність 2-ї групи, а також врахував позицію прокурора про звільнення обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням.

Вирок ще не набув законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав законної сили.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області