flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У резонансній справі про убивство майстра лісу на Чуднівщині суд допитав останніх свідків зі сторони обвинувачення

20 липня 2023, 16:33

У Бердичівському міськрайонному суді відбулося  чергове засідання у справі про вбивство майстра лісу, яке сталося на Чуднівщині у 2015-му році.  В особливо тяжкому злочині обвинувачено трьох чоловіків. Суд допитав ще двох свідків, які є останніми зі сторони обвинувачення.

Троє обвинувачених, які перебувають під вартою,  а також двоє захисників взяли участь у засіданні в режимі відеоконференції. Двоє свідків були присутні у залі та дали покази. Обидва були знайомі із загиблим, оскільки працювали у лісі під його керівництвом, та спілкувались із загиблим телефоном у день його зникнення.

У наступному засіданні, яке призначене на  14:00 03 серпня 2023 р. суд планує дослідити доказ – запис розмови обвинуваченого зі співкамерником у СІЗО, допитати двох обвинувачених, які ще не давали показів у суді, а також перейти до стадії клопотань.

Нагадаємо, йдеться про вбивство майстра лісу, у якому обвинувачено трьох чоловіків. Як випливає з обвинувального акту, убивство скоєно на грунті конфлікту через крадіжку лісу.  Один з обвинувачених також працював у лісництві. Обвинувачення пред′явлено за ч. 2 п. 4, 12 ст. 115 ККУ – це умисне вбивство, скоєне з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, та ч. 2 ст. 289 ККУ – угон, скоєний за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням насильства. Обвинуваченим  загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув′язнення.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області