flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовче засідання у справі стосовно в. о. директора Бердичівського медколеджу відкладено

19 липня 2023, 12:29

Підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо в.о. директора Бердичівського медколеджу, призначене на 19-те липня, відкладено через неявку у судове засідання представника потерпілої сторони. Наступне засідання заплановане на 11:00 15-го серпня 2023 року.

В. о. директора фахового коледжу обвинувачується  у  розтраті майна, вчиненого шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану (чч. 2, 4 ст. 191 ККУ) та у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 ККУ). Відповідно до обвинувального акту посадовець влаштував на посаду водія свого родича, який фактично не здійснював посадових обов′язків, але регулярно отримував заробітну плату. Сума завданих збитків складає понад 80 тис. грн. Потерпілою стороною у справі визнано Житомирську обласну раду.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області