flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглядатиме кримінальну справу про самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво в охоронюваній зоні об′єкту культурної спадщини

13 липня 2023, 12:28

Бердичівський суд завершив підготовче провадження та призначив до розгляду у відкритому судовому засіданні суддею одноособово кримінальну справу щодо самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва в охоронюваній зоні об′єкту культурної спадщини (ч. 4 ст. 197-1 КК України).  

Йдеться про будівництво поблизу іудейської синагоги, розташованої у м. Бердичеві по вул. Вінницькій, 8, яка є пам′яткою архітектури місцевого значення та перебуває у комунальній власності  Бердичівської територіальної громади. Обвинувачений у справі – бердичівлянин, директор однієї з громадських організацій. Потерпілою стороною є Бердичівська міська рада. Від її представниці до суду надійшло клопотання з проханням розглядати справу без її участі. Наступне засідання заплановане на 16 год 00 хв 17 липня 2023 р.

Довідково: ч. 4 ст. 197-1 КК України - Самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці щодо земель в охоронних зонах - карається позбавленням волі на строк від одного до трьох років.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області