flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Любителя дармової горілки суд засудив до 5-ти років позбавлення волі

12 липня 2023, 11:09

Незакінчений замах на крадіжку, вчинений з проникненням у приміщення,  в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 15, ч.4 ст. 185 КК У) – за такими статтями Кримінального кодексу України Бердичівський суд визнав винним мешканця села Терехового Бердичівського району та присудив йому 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Як випливає з вироку суду, 19-ти річний молодик у ніч на 16-те квітня цього року проник до приміщення магазину у місті Бердичеві, зламавши задні вхідні двері, та намагався викрасти 20 пляшок горілки об′ємом 0,25 л, 0,37 л та 0,5 л. Проте завершити задумане парубкові не вдалося, оскільки його на місці затримали працівники охорони.

Обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, якою беззастережно визнав свою вину в інкримінованому йому злочині. Також угодою узгоджено покарання – 5 років позбавлення волі з випробуванням та встановленням іспитового строку, який суд визначив тривалістю в 1 рік. На обвинуваченого покладено обов′язки періодично з′являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти його про зміну місця проживання, роботи чи навчання. Вирок може бути оскаржений протягом 30-ти днів проте лише у частині призначеного покарання.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області