flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

11 ударів сокирою – 11 років позбавлення волі. Суд ухвалив обвинувальний вирок мешканцю Семенівської громади

10 липня 2023, 15:27

Бердичівський міськрайонний суд завершив розгляд кримінального провадження та ухвалив обвинувальний вирок стосовно 55-річного мешканця Семенівської територіальної громади. Чоловіка, якого обвинувачено в особливо тяжкому злочині – умисному убивстві свого знайомого (ч.1 ст. 115 ККУ) суд визнав винним та призначив покарання – 11 років позбавлення волі. До набрання вироку законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Суд встановив, що трагічна подія сталася у серпні 2022-го року. Вдень обвинувачений зустрівся зі своїм знайомим та домовився, що останній допоможе йому в селі порубати дрова та прилаштувати трьох кошенят. Пів дня чоловіки працювали та чаркували. Увечері під час  розпивання алкоголю у будинку обвинуваченого між ними виник конфлікт, у результаті якого загиблий вдарив господаря в обличчя. Згодом ображений чоловік жорстоко помстився своєму гостеві, нанісши йому не менше 11 ударів в область шиї та проекцію нижньої щелепи, та кілька разів вдарив тупим предметом у груди. Як встановила експертиза, чоловік помер, захлинувшись кров′ю.

Обвинувачений своєї вини у вбивстві людини не визнав, пояснивши, що має слабке здоров′я і фізично не міг цього зробити. Проте суд,  дослідивши та критично оцінивши усі надані докази, покази свідків та обвинуваченого, прийшов до висновку, що саме він скоїв особливо тяжкий злочин – убивство людини.

Призначаючи покарання, суд врахував характер і ступінь небезпечності вчиненого особливо тяжкого злочину, дані про особу обвинуваченого, який раніше не судимий, характеризується позитивно, а також позицію потерпілої, яка не наполягала на суворому покаранні. Також суд взяв до уваги як обставину, яка обтяжує покарання, те, що обвинувачений скоїв злочин у стані алкогольного сп′яніння. 

Вирок може бути оскаржений протягом 30-ти днів у апеляційному суді.

Довідково: ч.1 ст. 115 ККУ - Убивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

 

        Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області