flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

6 років ув′язнення за незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів та бойових припасів – вирок суду

10 липня 2023, 10:04

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив обвинувальний вирок стосовно  39-річного мешканця смт Гришківців, якого обвинувачено у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті, вчиненому повторно, особливо небезпечного наркотичного засобу загальною вагою майже 3 грами (ч.2 ст. 307 ККУ), а також у незаконному придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст. 263 ККУ). За сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим суд виніс присуд – 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження, суд встановив, що обвинувачений у січні та березні цього року двічі продав своєму колишньому однокласнику особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс, який до цього незаконно  придбав та зберігав з метою збуту. Також тій самій особі обвинувачений продав раніше придбані ним корпус оборонної осколкової ручної гранати "Ф - 1", підривач - уніфікований запал ручних гранат дистанційної дії "УЗРГМ", які при конструктивному поєднанні являються оборонною осколковою гранатою Ф – 1, придатною до вибуху, спорядженої тротилом.  Свою вину в інкримінованих правопорушеннях обвинувачений визнав.

Призначаючи покарання, суд врахував особу обвинуваченого, який раніше неодноразово судимий, вчинення ним тяжких злочинів, щире каяття як пом′якшувальну обставину та рецидив злочинів як таку, що обтяжує покарання.

Вирок ще не вступив у силу та може бути оскаржений в апеляційній інстанції протягом 30-ти днів.

       

        Пресслужба Бердичівського  міськрайонного суду Житомирської області